Читај ми!

Стартап Xenios Academy добитник награде Светске туристичке организације УН

Стартап “Xenios Academy”, на чијем се челу налази Новосађанка Жељана Бабић, победио је у конкуренцији више од 140 компанија на такмичењу које је организовала Светска туристичка организација Уједињених нација.

Стартап у чијем су руководству, уз подршку других стручњака из света, и неколико младих људи из Новог Сада, а који се бави најефикаснијом едукацијом запослених у хотелијерству и угоститељству уз помоћ гејмификације и вештачке интелигенције, однео је главну награду у категорији „Будућа технологија“.

Испред “Xenios Academy”, извршна директорка Жељана Бабић примила је главну награду у главном граду Саудијске Арабије, Ријаду, а током обележавања Светског дана туризма – 27. септембра, у присуству делегација министарстава туризма земаља чланица из целог света, као и других предузетника и званичника. Додели награда присуствовали су и Генерални секретар Светске туристичке организације Уједињених нација Зураб Пололикашвили и извршна директорка те организације, Зорица Урошевић.

„Ово није наша прва главна награда на светским такмичењима, али свакако јесте највеће и најзначајније признање за наш рад до сада. Бити препознат од стране Светске туристичке организације на глобалној сцени као перспективна млада компанија, у првој години нашег рада, је велико признање за цео наш млад тим”, навела је Бабићева после освајања награде на Светском дану туризма у Ријаду.

Такмичење је посебно наглашавало важност улоге жена у предузетништву и развоју нових технологија.

Светски дан туризма 2023. представља и позив на акцију међународној заједници, владама, мултилатералним финансијским институцијама, развојним партнерима и инвеститорима из приватног сектора да се уједине око нове стратегије инвестирања у туризам, наводи се на сајту Светске туристичке организације Уједињених нација.

понедељак, 26. фебруар 2024.
12° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво