Читај ми!

Криза у „Ер би-ен-бију”: супердомаћини напуштају платформу

Платформа за издавање и изнајмљивање смештаја „Ер би-ен-би“ (Airbnb) можда ће морати да се директно такмичи са својим „најбољим и највећим домаћинима“. Један одсто власника, показују подаци, контролише 23 одсто свих резервација на платформи и они траже начине да избаце посредника – платформу „Airbnb“.

Чини се да су највећи домаћини на платформи „Ер би-ен-би“ спремни да угризу руку која их храни.

„Компанија ће сада морати да се такмичи са својим најбољим и највећим домаћинима“, написао је Едвин Дорси у извештају објављеном на сајту The Bear Cave за раскринкавање разних превара.

Група власника некретнина, као и они који изнајмљују туђи простор ради краткорочног издавања, почињу или настављају да изграђују сопствене платформе за директно резервисање смештаја како би подстакли госте да директно резервишу код њих уместо преко платформе Airbnb.

Потражња за краткорочним боравком константно је у порасту и могла би бити разлог да се домаћини Ер би-ен-бија одметну.

Сајт за аналитику „AirDNA” објавио је да је број резервисаних ноћења у 2022. години био највећи који је америчка компанија икада забележила.

То је тренд који представља потенцијално огромну претњу за „Ер би-ен-би“, јер они који контролишу велики број некретнина у индустрији краткорочног изнајмљивања смештаја претендују на велики део „колача“.

Процењује се да један проценат домаћина управља са око 23 одсто свих активних резервација и генерише око 28 одсто укупног прихода компаније. То су оператори који имају резервисаних 100 ноћења, мали проценат отказивања, оцене од 4,8 до 5 и одличне препоруке од гостију.

Акције компаније „Ер би-ен-би“ пале су за чак шест одсто након што је објављен извештај на сајту The Bear Cave, пренео је Ројтерс. Берза је затворена већ наредног дана поводом Великог петка.

Избацивање посредника

„Велики играчи“ недавно су говорили о својим жељама да напусте платформу.

У децембру, утицајни пар Сара и Тони Робинсон рекли су Инсајдеру да планирају да „напусте“ Ер би-ен-би и да свој портфолио вредан 1,3 милиона долара усмере на директне резервације. Пар је рекао да ће ипак оставити неколико од своје 22 локације на платформи.

Њихова главна брига била је „већа контрола“ над пословањем и могућност да задрже део накнада за резервације које им „Ер би-ен-би” наплаћује преко платформе. Планирали су да уведу кампање директног маркетинга преко Инстаграма и Фејсбука.

С друге стране, они који су скоро стигли на платформу можда неће моћи да изведу овако нешто.

Такође, неки власници се одлучују да поделе време када је смештај доступан између платформи Airbnb и Vrbo и резервисања без посредника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво