Туристички агенти из Кине на пропутовању Србијом - од Фрушке, до Мокре горе

Директним летом из Кине у Србију је дошла прва група кинеских туристичких агената, после пандемије коронавируса. Кинески агенти су обишли Београд, и разговарали са својим колегама из Србије, а онда крећу у обилазак наше земље.

Литература и интернет су једно, али боравак на терену нешто сасвим друго и тако се најбоље стиче утисак о једној земљи и добијају идеје о томе како да се формирају аранжмани. О томе је за РТС говорила директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић.

Где ће све кинески агенти бити, ко ће им помоћи на терену и колико ће се задржати у нашој земљи?

-Кинески агенти су дошли 30. марта, а остаће све до 4. априла и то су први туристи који долазе након пандемије и прва група тур-оператора која долази директним летом Ер Србије. Они ће након састанака обићи Војводину, Фрушку Гору, Сремска Карловце и Нови Сад, а већ сутра иду у Западну Србију где је у плану обилазак Златибора, Таре, Бајине Баште, Перућца, Мокре горе.

Возиће се и Шарганском осмицом јер желимо да им у складу са нашим слоганом „Србија доживи" ово буде позитиван доживљај како би аранжмани које ће правити бити садржајни и интересантни туристима.

Кинеске туристе неколико година нисмо имали због оштрих ковид мера у њиховој земљи, али су они нама познати. Шта воле када отпутују негде, каква су њихова интересовања, јер знамо да се од тржишта до тржишта туристи у приличној мери разликују?

-Они воле да обиђу што више дестинација током једног путовања, што више локалитета, воле да прате места која су обишли њихови инфлуенсери и друге познате личности и да се на тим локалитетима сликају. Воле културно-историјско наслеђе и воле да обиђу локалитете са Унескове листе.

Врло им је интересантна наша гастрономија, али током путовања воле да имају бар један оброк њихове хране. Воле природу, зеленило, и управо је Србија таква дестинација која може све то да им пружи.

У прва три месеца ове године имамо одличне туристичке резултате, број туриста нам је за 40 одсто већи. Велики повратком кинеских туриста тај проценат ће бит још већи, а наша туристичка каса још богатија.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара