Читај ми!

У Мексику због врућина, угинули мајмуни падају с дрвећа

Због јаког топлотног таласа у Мексику око 138 мајмуна дрекаваца, који су познати по специфичном оглашавању, угинуло је у држави Табаско на обали Мексичког залива. Због дехидрираности они су чак падали са дрвећа.

У југоисточним деловима тропских шума Мексика, због суша и високих температура које су настале због топлотног таласа страдале су многе животиње.

Како наводе локални медији у држави Табаско, где су температуре прешле 45. степен Целзијуса, Агенција за цивилну заштиту је током викенда у саопштењу навела да су животиње страдале од дехидрираности.

Волонтери на том подручју постављају канте са водом и воћем како би олакшали животињама високе температуре, а сада уклањају и лешеве угинулих животиња.

Често посећујем ова подручја али никада до сада нису биле овако високе вредности температура. Морамо да се бринемо о угроженим животињама“, рекао је Андреас Мануел Лопез Обрадор, председник Мексика.

Захваљујући бризи локалног становништва пет јединки мајмуна дрекаваца пребачено је у локалне ветеринарске амбуланте.

Мајмуне су донели у критичном стању, са високом телесном температуром због дехидратације. То указује на симптоме топлотног удара“, истакао је ветеринар Серђо Валенцуела.

Због топлотног таласа у Мексику је страдало и 26 људи.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије