Читај ми!

Видре у Калифорнији тероришу сурфере и возе се на њиховим даскама

Калифорнијске видре изазивају велику пажњу ових дана чудним и агресивним понашањем према сурферима, којима преузимају даске након што их отерају са њих.

Стручњаци за животиње кажу да не постоји логично објашњење за понашање видри у Калифорнији, али упозоравају да њихове фотографије на сурферским даскама, иако делују слатко и забавно, уопште нису безазлене.

Протеклих недеља фотограф Марк Вудвард дели на Твитеру и Инстаграму фотографије и снимке морских видри на „отетим“ сурферским даскама.

Надлежни су посебно забринути за понашање једне видре, познате под бројем 841, која је учествовала у више инцидената и може се видети на снимцима како гризе даске након што је уплашила сурфере.

За сада не могу да објасне понашање петогодишње видре, али надлежни кажу да покушавају да је ухвате и релоцирају.

Иако су снимци и фотографије на мрежама изазвали разне шале о томе како видре враћају свој дом, Вудвард и други стручњаци упозоравају да овакво понашање није нимало безазлено.

Можда се чини слатким и забавним, али је заправо опасно и по људе и по видру. Плашим се да ће видра морати да буде ухваћена и релоцирана у резерват“, истакао је Вудвард.

понедељак, 04. децембар 2023.
-4° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво