Читај ми!

Алигатор из Пенсилваније у трци за омиљеног кућног љубимца

Седмогодишњи рептил, по имену Воли потиче из града Јорка у Америци. Познат је по томе што „воли да се грли“, а тренутно је у вођству у новом популарном такмичењу кућних љубимаца – Америчко омиљено животињско царство кућних љубимаца – које укључује животиње свих величина и врста.

Посетиоци у Центал парку у Пенсилванији били су изненађени неочекиваном игром и понашањем алигатора који је скакао по фонтани, мазио се са пролазницима и био питом. Брит Милер шетала је са својом ћерком када је видела гужву у Парку љубави у Пенсилванији. Један дечак играо се са алигатором у фонтани. Око њих људи су се сликали, подизали алигатора у наручје, мазили га, грлили.

„Сазнали смо да се алигатор зове Воли, па смо помислили на чувеног Лалета гатора, њега је усвојио Џоји Хени који је обожавалац рептила", истакли су Милерови.

Алигатор је око себе имао црвени појас, исти онај који је носио Воли на фотографијама из 2019. године у часопису York Dispatch.

У последње време, Воли добија велику пажњу у штампи као водећи сакупљач гласова у Америчком омиљеном животињском царству кућних љубимаца, такмичењу популарности које подржава спасавање и рехабилитацију животиња. Победник такмичења ће добити 10.000 долара.

 

Хени, који се бори са раком, такође има страницу на Go Fund Me, која помаже у покривању трошкова неге за Волија и његове друге пријатеље рептила.

Алигатори су међу најопаснијим предаторима на планети, могу се легално држати као кућни љубимци у Пенсилванији и неким другим државама.

Стручњаци за дивље животиње су се залагали за нове законе који забрањују алигаторе као кућне љубимце, јер их често напуштају када порасту превише, па је немогуће бринути се о њима.

Волијеви подвизи са Хенијем могу се пратити на Фејсбуку и ТикТоку, где су његови видео снимци прикупили око 3,7 милијарди прегледа.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво