Пронађени у запечаћеној кутији на депонији – женка пса и деветоро штенади

У гомили смећа на депонији поред једног језера у Британској Колумбији у Канади, шетачи су случајно пронашли једну затворену, запечаћену кутију. Пошто их је интересовало шта би се унутра могло наћи – уз мало труда су је отворили и у њој нашли женку пса и девет штенаца.

Женка, касније названа Кејси, била је врло мршава, а штенци су изгледали као да су стари око недељу дана. Кутија је била потпуно запечаћена тако да су шансе да преживе биле скоро никакве. 

Један од људи који су их пронашли одвео је Кејси и њене младунце у ветеринарску клинику, где су провели ноћ. Затим су сви одведени у „Друштво за превенцију окрутности према животињама“, у коме су пронашли породицу која је о псима преузела бригу.

Према речима особља тог друштва, женка Кејси је вероватно мешанац бордер колија и хаскија.

„И даље делује јако уплашено, али је фокусирана на бригу за своје младунце. Стигло нам је много порука од људи који су желели да усвоје чланове ове крзнене мале породице, али их ми молимо за стрпљење“, навели су у Друштву и додали да добијају просечно 40 упита за удомљавање по сату.

Склоништу за животиње у оквиру Друштва увек су добродошле финансијске донације, али и поклони у виду играчака, пелена и друге опреме за псе, пошто, како наводе, имају много напуштених животиња о којима треба да се побрину.

Иако су Кејси и њени штенци сада сигурни, „Друштво за превенцију окрутности према животињама“ покушава да пронађе онога ко их је напустио.

„Нема изговора за једноставно напуштање кућних љубимаца и њихово остављање да умру. Напуштање животиња је против закона и појединци могу бити кривично гоњени за свој злочин“, рекла је Лори Чортик у име „Друштва за превенцију окрутности према животињама“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво