Одржан скуп „Синергија природе и науке у лечењу дијабетеса“

Међународни стручни скуп „Синергија природе и науке у лечењу дијабетеса“ окупио је научнике, дијабетологе, ендокринологе, кардиологе, гинекологе, лекаре опште праксе и друге стручњаке и практичаре којима је циљ истраживање и промовисање природних приступа у превенцији, лечењу и контроли дијабетеса и који већ годинама проучавају терапије за дијабетес и помажу пацијентима који имају шећерну болест.

У Србији званично 773.000 људи болује од дијабетеса. Само у Београду је 2020. године  регистровано 80.082 особе, док проценат недијагностификованих случајева износи 39,3%, показује последње истраживање о шећерној болести.

Проценат оболелих од дијабетеса у свету представља чак 7% популације, док број оних који нису свесни да имају дијабетес у свету  износи 46.5%. Поражавајуће су и чињенице да већина оболелих, тачније 2/3, живи у урбаним срединама и да се од осамдесетих година до данас, број оболелих од дијабетеса учетворостручио.

У потрази за новим могућностима и трајним решењима, кроз стручна предавања и дискусију представљена су најновија истраживања и клиничке студије о примени куралинске биљне терапије и регулацији гликемије, а све с циљем одржавања доброг нивоа шећера у крви.

Специјални гост, проф. др Итамар Раз, један од најпознатијих светских дијабетолога, навео је да се у свету већ дуго ради на унапређењу терапије дијабетеса и могућностима које пружа природна медицина, као и да природа нуди одлична решења које су потврђена у пракси и доказана у клиничким студијама.

Истакнути гост скупа био је проф. др Итамар Раз, један од најпознатијих светских дијабетолога. Професор је кроз своје предавање „Лечење дијабетеса – стање технике“ први пут у Србији представио најновија истраживања и клиничке студије о примени биљних терапија, регулацији гликемије кроз употребу природних препарата у одражавању доброг нивоа шећера у крви. 

Приступ контроли, превенцији и лечењу дијабетеса на природан начин били су тема, а представљена су најновија сазнања у области лечења дијабетеса природним суплементима и разматрани су одговори на питања рапидно-прогресивне еволуције у нефармаколошкој терапији дијабетеса, иновативних терапијских приступа, попут биљне куралинске терапије.

Медицински скуп отворила је проф. др Светлана Вујовић, директорка клинике за ендокринологију Kлиничког центра Србије, а уводну реч дао је академик Небојша М. Лалић, ендокринолог и председник Европског удружења за дијабетес. На cкупу су говорили и доц. др Александар Ђого, доц. др Милош Стојановић, проф. др Весна Димитријевић Срећковић.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво