Читај ми!

Четрнаеста Европска ноћ истраживача у 24 града у Србији

Највећа и најатрактивнија научна манифестација у земљи, Европска ноћ истраживача, биће одржана 29. и 30. септембра, четрнаести пут, под слоганом „Светлост науке“. Као и сваке године програми су потпуно бесплатни за посетиоце.

У Србији ће ово научно дружење бити организовано у 24 града. У њима ће научници на забаван и инспиративан начин показати како то све наука обликује свет и утиче на наш свакодневни живот.

Кроз савршен спој едукације и забаве биће представљена најновија достигнућа из многих природних и друштвених научних области кроз радионице, изложбе, игре, такмичења, квизове или уживо извођење експеримената.

Гости Јутарњег програма, Зорана Минчић, из Европске ноћи истраживача и Алекса Васић, из Центра за промоцију науке представили су програм овогодишње Ноћи истраживача, а Вук Јовановић са Факултета за физичку хемију је извео експеримент као најбољу позивницу да се публика придружи овој манифестацији.

Ово велико научно дружење организује се у исто време у 26 земаља Европе, са очекиваном посетом од око милион и по људи. Будите и ви један од радозналаца који ће науку упознати на крајње несвакидашњи начин, а уколико сте ђак или студент можда ће вас подстаћи и да закорачите у узбудљиву професију истраживача.

Ноћ истраживача је отворен и бесплатан садржај, одржава се под покровитељством Европске комисије у преко 400 градова широм Европе. Циљ манифестације је подизање свести јавности о значају и позитивној улози науке за друштво тако што стављамо истраживаче у фокус шире јавности. Садржаји су прилагођени свим узрастима, предзнање није неопходно.

Као и сваке године, Београд има најразноврснији програм, од лабораторије до циркуса.На неколико локација – у Музеју науке и технике и Научном клубу Центра за промоцију науке, на Факултету за физичку хемију и платоима испред Народног музеја и Природно-математичког факултета, у Луки Београд и тржним центрима Ушће и БИГ – посетиоце очекује прегршт научно-забавних активности.

недеља, 10. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу