Хибридни модел рада развијан у Србији кроз СТАДА ИТ концепт - јединствену мрежну инфраструктуру

Период пандемије, значајно је погодио два важна сегмента у нашим животима - здравство и економију. Турбуленције на глобалном нивоу отвориле су бројна питања, попут: како заштитити запослене да у време кризе сачувају сопствено здравље, радно место и одрже продуктивност у пословању?

Један од највећих изазова у протекле три године односио се на  организацију посла и управљање процесом производње, тако да запослени у сваком тренутку буду у могућности да одговоре на пословне изазове, без обзира на локацију на којој се налазе.

Промене које су у традиционалном пословном свету биле готово незамисливе, сада су постале стратешка пословна одлука бројних компанија.

Нпр. излазак из класичног радног окружења које подразумева рад у канцеларији, прелазак на персонализоване и флексибилније моделе пословања, као и неограничени приступ подацима са било које локације.

Пионир филозофије да се „успешност рада мери постигнутим резултатом, без обзира на локацију на којој се запослени налази“, била је ИТ индустрија.

Оно што је некада представљало експериментално пословање, време пандемије је трансформисало у потенцијално решење за будућност. На тај начин, бројне делатности су добиле шансу да креирају и имплементирају потпуно нови вид пословног окружења.

У специфичним индустријама као што је фармацеутска, где пауза у производњи није опција, настали су бројни модели пословања, који су омогућили запосленима оптимизацију радног места, измештањем ван производног процеса.

СТАДА група је, управо из тог разлога, иницирала „ONE STADA“ концепт, заменивши традиционални начин пословања хибридним, кроз интеграцију свих глобалних операција и њихово обједињавање у јединствену мрежну инфраструктуру, понуђену од стране једног произвођача.

Одабрано је Cisco SASE решење, које је у потпуности задовољило постављене захтеве. Специфичност овог пројекта је, пре свега, у начину управљања пројектом трансформације који се изводио из Србије, као централне локације глобалног информационог система.

За саму имплементацију пројекта изабран је водећи систем интегратор у Србији, МДС Информатички инжењеринг.

Свет се драматично променио у претходне три године. Најефикаснији начин да компанија одржи продуктивност и ефикасност запослених у свакодневним радним задацима било је увођење хибридног радног модела.

„Тиме смо желели да направимо поуздано и безбедно радно окружење које ће бити оперативно, без обзира на локацију са које се приступа. Наш технолошки партнер МДС, пружао нам је подршку током планирања и реализације пројекта“, рекао је Маринел Бокшан, Менаџер за глобалне ИТ мреже, СТАДА ГИС.

Он је истакао да су кроз заједнички рад наставили да оптимизују јединствену инфраструктуру, уз ефикасније коришћење постојећих линкова, оптимизацију трошкова и ресурса, унапређење функционалности и обезбеђивање континуитета пословања.

Важност овог глобалног пројекта препознат је на „CiscoLive“ конференцији у Амстердаму, на којој је заједнички пројекат представљен иностраној публици.

Синиша Ђокић, ИТ архитекта МДС-а и један од презентера на конференцији, пренео је присутнима предности имплементираног Cisco SASE решења, који ће запосленима омогућити флексибилно радно окружење, без нарушавања безбедности приступа компанијским апликацијама и рада на интернету.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије