Читај ми!

Амбалажа која се памти

Када наручујете пицу, очекујете да је добијете у обичној картонској кутији, коју баците када завршите с јелом.

Међутим, Уједињени систем за заштиту животиња и највећа пицерија у Будимпешти управо помоћу амбалаже пружају купцима прилику да помогну заједници. На кутије за пицу стављају летке са фотографијама паса који траже нове власнике.

Ендре Кодолани, координатор Уједињеног система за заштиту животиња, указује на чињеницу да пицерија са којом сарађује свакодневно испоручује око 2.500 пица. На свакој кутији је фотографија неког од штенаца бескућника, као и QR код, који купце упућује на веб-страницу са профилима паса. О сваком псу наведено је много информација.

Кампања коју су многи назвали „отапање срца" показала се успешном. Не само да су купци уживали у сликама слатких штенаца на кутијама за пицу већ су и љубимци привукли пажњу потенцијалних власника.

Азили у Будимпешти су готово потпуно пуни, многи пси годинама нису успели да пронађу дом у којем ће их волети и чувати. Охрабрено успехом кампање, особље Уједињеног система за заштиту животиња планира да убудуће на кутије лепи слике мачака и других животиња, а можда и љубимаца који се воде као нестали.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије