Пројекат „Биг дилˮ окупио студенте правних факултета из региона

Финале седмог по реду пројекта „Биг дилˮ одржано је у Љубљани, у хотелу „Левˮ, где су се окупили најбољи студенти правних факултета из Србије и региона, са идејом да покажу стечена знања и вештине из компанијског права.

У завршници такмичења нашло се пет тимова (екипе правних факултета Универзитета у Београду, Крагујевцу, Загребу, Скопљу и Љубљани), а према мишљењу адвоката из удружења ТЛА (Top-tier Legal Adriatic), најбоље се показала екипа загребачког Правног факултета, која је у финалу победила екипу Правног факултета Универзитета у Скопљу.

Такмичење је трајало два дана и ментори који су оцењивали излагања припремљених докумената нашли су се на правим мукама ‒ према њиховим речима, све екипе су биле веома добро припремљене, тако да су о победнику пресудиле нијансе. Оцењивала су се знања која укључују познавање правне анализе привредног друштва и уговора о купопродаји удела (SPA ‒ Share Purchase Аgreement) и детаљног извештаја о пословању фирме (Due dilligence). Бодови су се добијали на основу спремљеног материјала и усменог дела који се одвијао на енглеском језику, као и саме припреме за ово такмичење.

„Последње три године Биг дил је конципиран као регионално такмичење које студентима правних факултета омогућава да на посебан и веома практичан начин дођу до додатних знања и стекну неопходне вештине из компанијског права, које ће им омогућити да се боље профилишу, али и да максимално разумеју позив којим ће се бавити у будућностиˮ, изјавио је Јанко Николић из адвокатске канцеларије ЈПМ.

Циљ је да се најбољим студентима пренесе практично знање из компанијског права, и то кроз симулацију купопродајне трансакције. На тај начин студенти правних факултета у региону имају прилику да се сусретну са конкретним проблемима који се дешавају у привреди и да их решавају у готово реалним условима. Искусни адвокати из Србије и региона студентима преносе своја знања и искуство, и помажу им да што брже и лакше прођу кроз припрему и спровођење трансакције. Студенти тако стичу практична искуства која ће им бити драгоцена у некој од адвокатских канцеларија или компанија где ће започети своју професионалну каријеру.

Адвокатска канцеларија ЈПМ ‒ идејни творац и координатор пројекта ‒ доделила је по завршетку такмичења три праксе учесницима са Правног факултета Универзитета у Београду и Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, са могућношћу даљег запослења. Наредне године Београд ће бити домаћин финала осмог „Биг дилаˮ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се