Успех нашег аутора у Женеви

Пре неколико дана, у Женеви је награђена књига нашег аутора др Јована Курбалије ‒ „Увод у управљање интернетомˮ. Реч је о делу које је већ штампано у седам издања и преведено на десет језика, а сада има и признање Библиотеке Уједињених нација ‒ као књига месеца.

Др Јован Курбалија, директор Дипло фондације и шеф Женевске интернет платформе, добио је недавно признање Библиотеке Уједињених нација у Женеви, која је његову књигу „Увод у управљање интернетомˮ изабрала за најбоље издање месеца.

Др Курбалија је познат као један од првих стручњака у области сајбер дипломатије, којом се бави од 1992. године. Вишегодишњим истраживањем и бројним радовима поставио је оквир за даља истраживања и дискусију о томе како интернет утиче на дипломатију и међународне односе.

Његова књига је већ позната широм света ‒ штампана је у седам издања, преведена на десет језика, а користи се и као уџбеник за академске програме. Оцењена је као водећа публикација о управљању интернетом, која пружа свеобухватан преглед кључних питања и представља главне актере те области.

У том контексту бави се и политичким аспектима питања инфраструктуре, безбедности, економије, правне уређености, дигиталних права, друштвених и културних перспектива и развоја.

Најновије издање књиге биће дистрибуирано током предстојећег Форума за управљање интернетом ‒ годишњег међународног скупа практичара дигиталне политике, који ће се ове године одржати од 18. до 21. децембра у Женеви.

Приредила  Александра Стојановић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво