Читај ми!

„Кинеска принцеза“ заправо вијетнамска?

Британски бенд „Колдплеј“ опет је изазвао гнев музичких критичара. Дует са Ријаном "Chinese Princess" превише личи на песму коју изводи вијетнамска певачица Тран Тху Ха. Упућени тврде да је само питање времена када ће момцима бити уручена тужба.

Дует „Колдплеја" и Ријане са њиховог новог албума Mylo Xyloto је тек почео поход на музичке листе, а у медијима се већ појавила сумња да је та песма плагијат.

Нумера Chinese Princess (кинеска принцеза) наводно подсећа на једну песму из Вијетнама, па се музички критичари питају да ли је можда композиција требало да се зове „вијетнамска принцеза".

У питању је песма Chant At The Alley познате вијетнамске поп певачице Тран Тху Ха.

Ово није први пут да је британски бенд оптужен за плагијат. Њихов планетарни хит Viva La Vida је био разлог да их гитариста Џо Сатријани тужи.

Сатријани је сматрао да су момци „мало превише" били инспирисани његовом композицијом If I Could Fly.

Суд у Калифорнији је одбацио ове оптужбе, а стране су се вансудски нагодиле.

По свему судећи, наводе медији процене упућених, момке очекује још једна тужба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије