Читај ми!

Допуна правила БАРФ-а

Рок музика као носилац идеје о слободи изражавања и велико интересовање бендова „натерали“ су Управни одбор Удружења рок музичара Србије и жири фестивала БАРФ да дозволе извођење композиција и на страном језику.

На првом Београдском ауторском рок фестивалу - БАРФ, који ће бити одржан 12. и 13. децембра у Дому омладине Београд, моћи ће да се изводе композиције и на српском и на страном језику, саопштило је данас Удружење рок музичара Србије (УРМУС).

Конкурс је првобитно био расписан само за композиције на српском језику, али су Управни одбор Удружења и жири фестивала, с обзиром на показано интересовање бендова, уважили потребу младих аутора да се изразе и на страном језику.

„Рок музика је носилац идеје о слободи изражавања, те је наш циљ и обавеза да ту идеју подржимо. У складу са закључком, донета је одлука да се модификују правила фестивала и дозволи извођење композиција на страном језику", образложили су организатори.

Конкурс је већ у току и трајаће до 15. новембра, а могу да се пријаве сви вокално-инструментални бендови чија се музика базира на рокенролу. Услов је да пошаљу три песме које до сада нису објављене на носачу звука.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије