Читај ми!

Балкан - сећање на Тошета

На четврту годишњицу смрти Тошета Проеског биће приказана двочасовна РТС-ова емисија у којој ће колеге и пријатељи трагично страдалог певача причати о његовом животу и певати његове песме. Емисија „Балкан - сећање на Тошета“ биће емитована 16. октобра, од 21 час, на Првом програму, Сателитском програму РТС-а и путем лајв-стриминга.

Под називом „Балкан - сећање на Тошета" Радио-телевизија Србије ће на четврту годишњицу смрти емитовати специјалну емисију о трагично страдалом певачу Тошету Проеском.

Јединствени пројекат РТС-а после четири месеца припрема улази у завршну фазу која ће на дан смрти „балканског принца попа", 16. октобра, окупити на једном месту бројна велика музичка имена из Србије, Македоније, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Песме трагично страдалог певача у студију РТС-а, уз пратњу гудача и дувача Великог симфонијског оркестра РТС-а, извешће његове колеге и пријатељи међу којима су Калиопи, Аки Рахимовски, Хари Варешановић, Тони Цетински, Сергеј Ћетковић, Александра Радовић, Марија Шерифовић, Јелена Томашевић, Ања Рупел, Антонија Шола, Бора Дугић, Нина Радојчић, Саша Ковачевић, Борис Режак, Мари Мари.

„Пројекат оваквог обима, потпуно је некомерцијалан и због тога не само јединствен по захтевима, већ једино могућ у реализацији Радио-телевизији Србије. Сви који доприносе емисији назване 'Балкан - сећање на Тошета', а пре свих велике певачке звезде из Србије и с простора читавог Балкана су се одазвали нашем позиву и са посебним ентузијазмом ангажовали на њему", изјавила је Јелена Илић, уредник пројекта.

У оквиру двочасовног програма емитоваће се и документарни материјал сниман септембра ове године у Македонији, пре свега у Крушеву, Тошетовом родном месту.

У кратким причама о животу и одрастању, о местима која је волео, људима са којима се дружио говориће пријатељи Тошета Проеског, блиски сарадници из Македоније, људи које је поштовао, као и особе којима је несебично помагао.

Емисија ће бити емитована 16. октобра, од 21 час, на Првом програму, Сателитском програму РТС-а и путем лајв-стриминга.

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се