Читај ми!

Најлепше песме Русије

Сергеј Путилин, „Златни тенор“ армијског ансамбла „Александров“, поново је у Београду, да би са славним басом Петром Глубокијем, Народним ансамблом РТС-а и српским уметницима у суботу, на гала концерту у Центру „Сава“, отпевао најлепше песме Русије.

Руски вокални уметници, „златни тенор" ансамбла „Александров" Сергеј Путилин и славни бас Петр Глубокиј, у сарадњи са српским уметницима, извешће најлепше песме Русије на гала концерту у Центру „Сава" 8. октобра, најављено је на конференцији за медије.

Харизматични руски уметник анђеоског гласа Путилин, који је прошле године у октобру са својим ансамблом „Александров" у Центру „Сава" одушевио публику не само извођењем руских већ и српских песама, поново је у Београду.

„Путилин толико воли Србију да ћемо га сигурно пуно пута видети. Његов прошлогодишњи наступ довољан је позив публици да се у лепој атмосфери опусти и ужива, а сигуран сам и да ће бројне песме на гала концерту певати заједно и публика", рекао је помоћник директора за културу Центра „Сава" Вук Жугић.

На гала концерту наступиће и народни уметник Русије, бас Глубокиј, настављач традиције славних руских басова Шаљапина, Рејзена, Пирогова, Петрова, уметник који четири деценије остварује блиставу каријеру у Бољшом театру.

Руски вокални уметници најлепше руске песме извешће у сарадњи са Народним ансамблом РТС-а који од оснивања 1981. године изводи разноврстан програм, од изворних народних српских песама до песама целог света.

Вођа Народног ансамбла РТС-а Бранимир Ђокић каже да му је драго што је РТС узео учешћа у овом гала концерту, што ће снимати концерт, па ће телевизијска публика ускоро моћи да види наступ врхунских руских уметника у пријатељској сарадњи са српским уметницима.

Гости концерта су наши познати уметници који воле руску песму: Живан Сарамандић, Радмила Караклајић, Тања Андријић, Маријана Шовран, Тања Обреновић, Ивана Жигон, хор „Краљ Петар први", браћа Бондаренко.

Концерт ће имати и водитеље, Мињу Суботу и Далиборку Стојшић, који ће најављивати најлепше песме Русије међу којима ће се наћи руске народне, циганске песме, романсе, козачке песме и патриотске војне песме.

Карте за гала концерт продају се по цени од 1.400 до 2.200 динара.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара