Елтон Џон у Београду

Један од најпопуларнијих и најтиражнијих кантаутора и певача у свету Елтон Џон одржао је концерт у Београдској арени. Познати глам рокер после две деценије наступио је у српској престоници пред више од 8.000 људи.

Славни британски музичар, једна од тренутно највећих звездa светске музичке сцене сер Елтон Џон одржао јe двоипочасовни концерт пред око 8.000 окупљених у Београдској арени.

Мање је познато да је чувени музичар у Београду наступао пре више од 20 година, тако да се нашој публици обратио речима: „Дуго нас није било у вашем граду".

Концерт је, са свега 10 минута закашњења због навике српске публике да касни, почео нумером "Funeral for a friend (Love lies bleeding)", а наставио по најављеном репертоару, ређајући више од 20 песама, што хитова, што београдској публици мање познатих песама.

Талентован, награђиван, критикован, оспораван, екцентрични, глам рокер, наступио је у пратњи очекивано одличног бенда, у којем су сви музичари изгледали као да су знатно старији од Џона.

О професионалности „власника" више од 50 хитова говори и чињеница да је пунa два и по сата без паузе седео за клавиром и певао, поздрављајући и захваљујући публици између нумера.

„Прошло је много времена, лепо је поново бити у Београду. Хвала вам, заиста сте били дивни и инспиративни вечерас", захвалио је Елтон Џон окупљенима у Београдској арени. Публика га је дочекала на ногама и дугим аплаузом, али је већим делом концерта остала уздржана и на својим местима.

Са највише одушевљења испраћени су хитови "Sacrifice", "Don't let the sun go down on me", "Cande in the wind", "I'm still standing" и "Sorry seems to be the hardest word", као и маестрално извођење мелодије "Rocket man".

За себе, вишеструко талентовани музичар каже да живи, спава и дише музику. Симбол је пијанистичког рока, попут Џери Ли Луиса и Фетс Домина.

На концертима, наводно, не воли да свира нове ствари већ само хитове, јер мисли да су карте за његову свирку прескупе да би досађивао публици непознатим песмама.

Ипак, први део концерта није баш био обојен хорским певањем, већ дугачким инструменталима, а гранд финале донело је сав онај очекивани штимунг уз вечите Елтонове хитове.

При крају концерта, када је Елтон Џон почео са нешто жешћим ритмом, обезбеђење је померило ограду и фанови су потрчали ка сцени како би фотографисали британског музичара и коначно заиграли уз познате песме.

Трећи најуспешнији уметник свих времена према оцени магазина „Билборд", на бис је извео песму "Circle of life" из анимираног филма „Краљ лавова", а затим се поздравио са најближима, који су се тискали уз бину, и машући напустио сцену.

Јавност воли да се бави причама о његовој некадашњој зависности од дрога и алкохола, о наводној бахатости која прати талентоване али размажене звезде, а мање се говори о његовом доприносу борби против сиде која му је 1997. године донела титулу витеза Британског краљевства.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије