Макартни добитник Гершвинове награде

Сер Пол Макартни трећи је лауреат Гершвинове награде, највише националне награде САД у области поп музике. На додели у Источној соби Беле куће домаћин ће бити Барак Обама, а том приликом ће бити одржан и „ол стар“ концерт у Макартнијеву част.

Бивши члан "Битлса" Пол Макартни примиће 2. јуна у Белој кући Гершвинову награду за популарну композицију, коју додељује Конгресна библиотека САД.

У његову част том приликом ће наступити звезде попут Стивија Вондера, Фејт Хил, "Џонас брадерса" и Елвиса Костела, док ће за шале бити задужен Џери Сајнфелд.

Макартни је трећи добитник Гершвинове награде, уведене 2007. године, и она ће му бити уручена две недеље пре 68. рођендана, на концерту који ће бити одржан у Источној соби Беле куће.

"Као велики поштовалац Гершвинових композиција, веома сам почаствован што ће ми тако велика и важна институција доделити Гершвинову награду", изјавио је сер Пол.

Међу осталим извођачима који су најављени јуче су певач и гитариста групе "Вајт страјпс" (White Stripes) Џек Вајт, вођа "Фу фајтерса" (Foo Fighters) Дејв Грол, кантри певачица Емилу Херис, затим Корин Бејли Ре, као и сам Макартни.

Домаћини доделе ће бити председник САД Барак Обама и његова супруга Мишел.

Први лауреат Гершвинове награде - највише националне награде у области поп музике - био је Пол Сајмон, док је наредна припала Стивију Вондеру.

Концерт за Макартнија биће приказан на телевизији 28. јула у САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије