Мајстор филмске музике у пуном Коларцу

Творац чудесне музике за филм „Чудесна судбина Амелије Пулен", Јан Тирсен, наступио је синоћ у пуној сали Коларчеве задужбине. Француски музичар је београдској публици представио свој нови, још необјављени албум "Dust Lane".

Виртуоз на више инструмената, један од најпознатијих француских уметника своје генерације и светски признат композитор Јан Тирсен одржао је синоћ концерт у пуној дворани Коларчеве задужбине.

Мајстор на виолини и хармоници, који је широј публици познат као композитор музике за филм „Чудесна судбина Амелије Пулен", Тирсен је још једном потврдио да не признаје границе између музичких жанрова.

Овога пута београдској публици је представио свој нови, још необјављени албум "Dust Lane", на коме експериментише са рок музиком и снажним звуком гитара, допуњеном електронским миксевима. На турнеји која претходи званичном објављивању албума, у септембру, Тирсен је повео публику у својеврсну шетњу кроз музичке жанрове, кроз занимљив спој гитаре, бубњева, кларинета, усне хармонике и виолине, а све допуњено елекртроником и адекватним светлосним ефектима.

Пројекат, другачији од свега што је Тирсен до сада радио, заснива се на снажном електронском звуку и гитарским рифовима, па је поред неколицине маестралних деоница на виолини, синоћњи концерт у Коларчевој задужбини личио на жестоку рок свирку, уз доминантну улогу клавијатура.

Уз Тирсена наступили су и Стефан Бувије на бас гитари и кларинету, Дејв Колингвуд - бубњеви, Робин Алендер - бас гитара и Лионел Лекерир - клавијатуре.

Као предгрупа наступио је двојац „Лонски енд Класен" (Lonski & Classen), нове звезде берлинске сцене, чија се музика обично описује као алтернативни гитарски поп, на трагу група „Рејдиохед" или „Си енд кејк" (Sea and Cake).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије