Почело „проветравање тунела“

На данашњој конференцији за медије, новосадски блуз-рок бенд „Шинобуси“ промовисао је свој нови албум „Вагон за проветравање тунела“ (ПГП РТС) који се већ налази у продаји.

"Вагон за проветравање тунела", нови албум групе "Шинобуси", представљен је данас медијима у Галерији РТС-а.

Њихово треће студијско издање, које садржи 13 песама - 11 ауторских и обраде инструменталне верзије теме из филма "Мала пљачка влака" и традиционалне америчке песме "Wayfaring Stranger" - концертну промоцију доживело је крајем марта у новосадском "Студију М".

Уследиће представљање публици у Београду, Нишу, Крагујевцу, Загребу, Љубљани, Коперу, Кикинди, Сенти, Новој Пазови...

Основани 2001. године, "Шинобуси", чијим музичким изразом преовладава рок, али са примесама попа, џеза, фанка, класичне, фламенко и традиционалне војвођанске музике, пре "Вагона..." су објавили два албума - "Некад јуримо кроз поља, а некад стојимо у станицама" (2005) и "У правцу јабланова" 2007. за ПГП РТС.

Своје наступе су интензивирали 2005. године, тако да их је слушала публика у више од 300 клубова, као и на бројним фестивалима у Србији, Словенији, Хрватској, БиХ, Црној Гори и Бугарској.

За себе кажу да су мајстори за уврнути хумор и ишчашени блуз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије