Мери Џеј Блајџ обрадила „Степенице за небо"

Једна од најчувенијих песама у историји рок музике, "Stairway to Heaven" групе „Лед Цепелин", нашла се на новом албуму Мери Џеј Блајџ. Америчка певачица обрадила је још један велики хит британског бенда, песму "Whole Lotta Love".

Америчка певачица Мери Џеј Блајџ обрадила је две песме легендарне британске рок групе „Лед Цепелин" - "Stairway to Heaven" и "Whole Lotta Love" - и обе су се нашле на њеном новом албуму "Stronger With Each Tear".

Како то звучи, први су могли да чују гледаоци шоу програма Опре Винфри, где је Мери Џеј Блајџ уживо извела своју верзију песме "Stairway to Heaven".

За снимање нове верзије једне од најчувенијих песама у историји рок музике, америчка певачица је сакупила импресивну екипу: Стиви Вај је свирао гитару, бубњеве Тревис Баркер (бивши члан бенда "Blink-182"), председник дискографске куће "Geffen Records" Рон Фер био је за клавиром, а познати продуцент и један од судија у „Америчком идолу" Ренди Џексон свирао је бас.

Мери Џеј Блајџ је и раније снимала обраде великих хитова.

Заједно са „У2" је снимила нову верзију њихове песме "One", а у дуету са оперским певачем Андреом Бочелијем на додели Греми награда отпевала је песму "Bridge Over Troubled Water" Сајмона и Гарфанкела.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се