Вотерс грандиозно обележава 30 година "Wall"-a

Роџер Вотерс, суоснивач, басиста и аутор песама групе „Пинк флојд“, кренуће на јесен са својим бендом на велику турнеју којом ће обележити 30 година од oбјављивања легендарног албума "Тhe Wall".

И после три деценије, албум "Тhe Wall" групе "Пинк флојд" (Pink Floyd) представља велико дело и много значи у рок свету - као и његовом коаутору Роџеру Вотерсу.

Да би обележио 30. годишњицу од изласка легендарног албума, Вотерс планира турнеју на којој ће изводити музику са овог мултиплатинастог концептуалног албума, уз нову сценографију како би прича - лабаво заснована на његовом животу - допрла до млађе публике.

"За 30 необичних година од када сам први пут извео овај албум, он је за мене добио нека нова значења", рекао је у интервјуу суоснивач, басиста и аутор песама "Пинк флојда".

"Пре 30 година, када сам био помало љут и не баш младић, дошао сам у одбрамбену позицију пошто су ме ствари плашиле и схватио сам да у тој личној причи можда негде скривена, постоји алегорија за општије теме, политичке и друштвене теме", додао је музичар.

"Из тог разлога одлучио сам да ћу покушати да то изведем на нови начин, уз неке ствари које смо користили и пре много година."

Ипак, Вотерс је нагласио да његови наступи неће бити само имитација некадашњих концерата "Пинк флојда", већ да ће на њима користити модерну технологију која ће му омогућити ефекте о којима је 1980-их и 1990-их година само могао да сања.

"Пројекциони системи су данас потпуно другачији од оних какви су некада били, што значи да ћу моћи пројектујем слику преко целе површине зида од 70 метара... што нисмо могли оних дана."

Северноамеричка турнеја почеће 15. септембра у Торонту, обухватиће 36 наступа и трајаће до концерта у Анахајму у Калифорнији 15. децембра.

Након тога следи европски део турнеје са 57 датума, почев од марта 2011.

Вотерс је најавио да ће то за њега бити вероватно крај живих наступа. "Више нисам тако млад. Ја нисам као Би-Би Кинг или Мади Вотерс. Мој пријатељ Ерик Клептон... он ће свирати гитару и биће на сцени док не умре, јер је то оно што он ради", казао је 66-годишњи музичар.

"Нисам велики певач нити инструменталиста или шта год, али још имам ватре у стомаку и нешто да кажем. У себи имам лабудову песму и мислим да ће ово вероватно бити она", закључио је.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се