„Масив атек“ се враћа у Београд

После неуспелог покушаја да одржи концерт у хали „Пионир“ 2006. године, трип-хоп дует „Масив атек“ се враћа у српску престоницу да „поново проба“ 25. јуна, али овога пута у Београдској арени.

Британска трип-хоп група "Масив атек" (Massive Attack) наступиће 25. јуна у Београдској арени, у склопу манифестације "Бекспиријенс".

Како су данас саопштили организатори "Бекспиријенса", дует "Масив атeк" долази у Београд у склопу велике турнеје на којој промовише албум "Heligoland" (2010), објављен након седмогодишње дискографске паузе.

"Масив атек" је деведесетих година био пионир у комбиновању хип-хоп ритмова, соул елемената, даб технике и семплова, и сматра се да је утицао на групе и извођаче као што су "Портисхед" (Portishead) и Трики (Tricky).

Ова група из Бристола основана је 1988. године, иза себе има пет студијских албума, од којих су "Blue Lines" (1991), Protection" (1994) и нарочито "Mezzanine" (1998) били бестселери у Великој Британији, другим земљама Европске уније, Канади и Аустралији.

Највећи хит "Масив атeка" је песма "Teardrop" (1998), препознатљива по вокалу Елизабет Фрејзер, чланице групе "Кокто твинс" (Cocteau Twins).

Промотивне улазнице за девети "Бекспиријенс", на којем ће свирати "Масив атeк", биће у продаји од 19. априла преко сајта "Gigstix" по цени од 1.690 динара. Тираж тих улазница је ограничен.

Редовне цене улазница износиће 2.190 динара за партер, 2.690 динара за доње трибине и 5.990 динара за ложе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво