И група „Клаксонс“ на „Егзитовом“ списку

Два нова имена су додата списку извођача на 11. издању фестивала „Егзит“ - лондонски састав „Клаксонс“ и канадски дуо „Кромео“.

Британска група "Клаксонс" (The Klaxons), која је 2006. године привукла велику пажњу синглом "Golden Skans" и албумом "Myths Of The Near Future", наступиће у јулу на новосадском фестивалу "Егзит" (Exit).

Како је саопштено на сајту www.exitfest.org, "Клаксонс" је ове године почео да снима други албум, па су "велике шансе" да ће група на "Егзиту" свирати нове песме, поред оних са дебитантског "Myths Of The Near Future" који је 2007. године добио музичку награду "Меркјури".

Када су објавили први сингл, "Atlantis To Interzone", за музику овог бенда скован је израз "нови рејв" (new rave), а касније су се у употреби нашли и изрази попут "плесног панка" (dance punk) и других.

Група је била миљеник утицајног музичког магазина "Њу музикал експрес" (NME), а 2009. године, после низа наступа на престижним фестивалима, саопштено је да креће у снимање новог албума.

Међутим, издавачка кућа "Полидор" је затражила да извесни делови албума буду поново снимљени јер су "сувише експериментални" за објављивање, а и сам вођа "Клаксонса" Џејми Рејнолдс је изјављивао како психоделична природа нових радова "није права ствар" за бенд.

Као нови извођач на списку овогодишњег "Егзита", који ће бити одржан од 8. до 11. јула, најављен је и канадски електрофанк дует "Кромео" (Chromeo).

На 11. издању "Егзита" такође ће наступити и раније најављени "Фејт но мор" (Faith No More), "Кемикал брадерс" (The Chemical Brothers), "Пласибо" (Placebo), Миси Елиот, Мика, Дејвид Гета, "Експлојтед" (The Exploited), "Бед брејнс" (Bad Brains), "Суисајдал тенденсиз" (Suicidal Tendencies) и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се