„Велики презир“ одржао велики концерт

У готово испуњеној дворани „Американа“ Дома омладине Београда, бенд „Велики презир“ је надахнутим извођењима синоћ концертно промовисао албум „Никадјекрај“. Наступ преношен на Интернету и радију.

Рок састав "Велики презир" у среду увече пред скоро до краја испуњеном двораном "Американа" Дома омладине Београда концертно је промовисао нови албум "Никадјекрај", уз предгрупе "Лулу ме" и "Аутопарк", који је такође представио последњи ЦД "Све даље".

"Велики презир" гитаристе и певача Владимира Коларића започео је концерт расположено и жестоко, у складу са недавном његовом изјавом агенцији Бета да бенд "ужива свирајући бучан и гласан рокенрол", рафално нижући без предаха неколико старијих песама закључно са првим хитом каријере "Само тебе знам" (1996).

Коларић и другови су надахнутим извођењима, стварајући упечатљив зид гитарске буке, помогли да и песме са новог "Никадјекрај", попут "Данас", "Шта ја мислим?" или "Звониће", публика подједнако добро прими као и старе фаворите "Сунцокрети", "Морам да знам" или "Данима".

У очигледној свирачкој форми после почетних, "загревајућих" концерата промотивне турнеје у клубовима у Бечеју, Зрењанину и Новом Саду последњих дана, "Велики презир" се посебно доказао пред крај, жестоким изведбама "Сви се спустите на под" и "Добро је", догуравши на бис до "Бразда".

"Хвала пуно, било нам је супер овде! Ово је (нешто) посебно, одлично се осећамо. Страва!", захваљивао се београдској публици "покисао" од зноја Коларић при крају концерта, када је стигла и обрада "Океан" култне новосадске групе "Ла Страда".

Изашавши после неколико минута дозивања поново на бис, врбаско-београдски састав је концерт симболично закључио насловном песмом новог албума, епском "Никадјекрај".

Значај београдског концерта "Великог презира", од кога се очекује да би после 15 година рада могао коначно постати српски мејнстрим састав са хваљеним албумом "Никадјекрај", видео се и по томе што је директно преношен преко сајта www.live-e.tv и на радио Београду 202.

Посао предизвођача припао је београдским бендовима "Лула ме", који се представио са два снена женска вокала, и потом "Аутопарку", који је енергично на челу са певачицом Ољом Лакићевић извео углавном песме са недавно објављеног албума "Све даље", попут добро примљених "Пуцкетање прстима", "Каписле светле" и "Радост ме уништава".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво