„Пипс, чипс енд видеоклипс“ у Дому омладине

Популарни хрватски бенд „Пипс, чипс енд видеоклипс“ представиће се београдској публици наступом и Дому омладине 7. априла.

Хрватска поп група "Пипс, чипс енд видеоклипс" (Pips, Chips & Videoclips), вишеструки добитник угледне хрватске награде "Порин", одржаће 7. априла концерт у Дому омладине Београда.

Како је саопштено из ове установе, група ће наступити у сали "Американа" (бившем "Погону"), а карте су већ у продаји.

"Пипс, чипс енд видеоклипс" су стилски веома разноврсна група која постоји 18 година и иза себе има шест студијских албума, од којих су најцењенији "Дерњава" (1995), "Fred Astaire" (1997) и "Бог" (1999).

Група је дебитантско остварење "Shimpoo Pimpoo" издала 1993. године, привукавши пажњу стилском разноликошћу - од кабаретског попа до жестоког панк звука. Ова еклектичност постаће заштитни знак бенда.

Други албум "Дерњава" донео је "Пипсима" пробој на тржишта Словеније и Хрватске, као и награду "Порин" за најбољи алтернативни албум.

Наредни "Fred Astaire" се попео на врхове годишњих критичарских листа у Хрватској, и освојио два "Порина" - поред осталог за албум године.

Још већи успех група је остварила са албумом "Бог", и поново је добила два "Порина", од којих један за најбољи рок албум.

У следећој деценији чланови у групи су се често мењали и пети албум "Дрвеће и ријеке" изашао је тек 2003. године.

После још једне четворогодишње паузе, "Пипси" су 2007. године објавили свој за сада последњи албум "Пјесме за гладијаторе".

Улазнице за концерт у Дому омладине коштају 600 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво