„Сви на под“ у „Американи“

Све популарнија београдска група „Сви на под“ која се „труди да креира српски мејнстрим“, одржаће свој највећи самостални концерт 6. априла у Дому омладине Београда.

Састав "Сви на под", иако без дискографског издања, одважио се за највећи самостални концерт до сада, 6. априла у сали "Американа" Дома омладине Београда, чији је капацитет од око 800 посетилаца тешко достижан за нове бендове.

"Не бисмо радили концерт да не мислимо да су се стекли услови. Мислим да смо медијски довољно тешки и да је потражња за нама велика. Покушавамо креирати мејнстрим, по нашем виђењу како треба да изгледа у Србији", рекао је шеф "Сви на под" Петар Рудић агенцији Бета.

Првобитно пројекат продуцента и композитора Рудића, кроз који је прошао велики броја привремених сарадника, "Сви на под" се прошле године усталио у постави и постао бенд. Спотови за песме "Буги вуги" и "Африканац у Београду" су постављени и на интернет, додатно су скренули пажњу на "Сви на под".

"Бенд је дебело радио на својој промоцији, користили смо се модерним технологијама, интернетом и тим чудима, и успели да направимо неку врсту фаме и без званичног издања, што је преседан у Србији.

Пионирски подухват. Тако бендови треба да раде данас", каже Рудић, некада члан алтернативног састава "Мрави".

„Герила маркетинг"

Иако без ЦД издања, "Сви на под" су предвођени сценски и гласовно упечатљивом певачицом Бојаном Вунтуришевић, последњих месеци догурали су до наступа на додели "Попбокс" награда и да буду предгрупа француском "Еру" (Аir) у Београдској арени.

"Герила маркетинг претходио је Арени и наступу испред 'Ер'. Ми буквално сад правимо рецепт, шаблон по коме треба да се управљају млади бендови. Не треба јурити издавача. Бендови морају све да ураде по питању самопромоције да би касније постигли неки успех", истиче
Рудић.

У бенду сматрају да је за њих у маркетиншком смислу био пун погодак свирка испред "Ера" у Арени, иако су тамо били "само топовско месо", а Вунтуришевићева признаје да је то искуство имало и гастрономских предности, на штету Француза.

"Крали смо им сендвиче. Нисмо били написали да нам треба кетеринг. Нисмо знали. Нама је све ово ново. Дошли смо на тонску пробу заказану у 16.00, а почела је у 19.00. Огладнели смо били у међувремену", открива певачица.

"Страх" од Беби Дол 

"Сви на под" истичу да свирају "здрав поп какав је био осамдесетих", а Вунтуришевићева признаје да је на њу утицала певачица Беби Дол, чију су песму "Мустафа" изводили на концертима.

"Мени је Беби једина певачица у нас да ваља. Мислим да је непревазиђена. 'Мустафу' смо обрадили да попунимо репертоар, али нисмо то развили како ваља. Не усуђујемо се да стартујемо Беби да је питамо можемо ли то да обрадимо. Немамо довољно храбрости", каже Вунтуришевићева.

До концерта у ДОБ-овој "Американи" бенд очекује објављивање новог спота за песму "Буги вуги" са снимцима из Арене, наступ 1. априла на рођенданском концерту Радио-телевизије Студио Б у ДОБ-у, уз ветеране "Дисциплину кичме" и "Ван Гог", док дебитантски албум планирају да објаве тек на јесен.

"Примили смо се на свирке. Почеле су ствари да се дешавају много боље него што смо очекивали. Не журимо са албумом. Да ће нешто да нам се специјално деси од издања, вероватно би пожурили, али нама се већ дешава све што треба", каже бубњар Горан Савић.

Иначе, карте за поменути концерт продају се на благајни Дома омладине по цени од 400 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво