Хендриксов албум у врху топ листа

Готово четири деценије после смрти легендарног гитаристе, музика Џимија Хендрикса опет „царује" топ листама. Постхумно објављени албум "Valleys Of Neptune" дебитовао је на четвртом месту Билбордове топ листе албума.

Нови албум покојног Џимија Хендрикса "Valleys Of Neptune" дебитовао је на четвртом месту Билборд топ 200 листе албума, готово 40 година после његове смрти.

Тиме се легендарни гитариста нашао у самом врху листе готово четири деценије након трагичне смрти и надмашио постхумни рекорд који је досад држао краљ рокенрола Елвис Присли, чији је албум "2nd To None" дебитовао на трећем месту у октобру 2006, нешто више од 26 година након његове смрти.

Хендрикс је друга музичка легенда која је постхумно ушла међу првих пет на топ листи у протекле две недеље.

Први је био амерички кантри музичар Џони Кеш, који је дебитовао на трећој позицији са албумом "Ain't No Grave", али је, како истичу критичари, од његове смрти прошло мање од седам година.

Просто је невероватно да музичар који је преминуо пре 40 година постигне тако велики успех.

"Valleys Of Neptune", који садржи 12 до сада необјављених песама, Хендриксов је 34. постхумни албум који је ушао на Билборд топ 200 листи албума.

Џими Хендрикс је био звезда свега три године, од јуна 1967. када је наступио на Међународном фестивалу у Монтереју, до септембра 1970. када је умро у Лондону.

Овај виртуоз на гитари је за живота имао четири албума међу пет првих на листи, а "Valleys Of Neptune" је његов трећи албум који је то постигао након његове смрти.

Пре тога су то остварили "The Cry of Love", на трећем месту 1971. и "Crash Landing" који је достигао пето место 1975. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво