Бивши дечко тужио Лејди Гагу за 30 милиона

Роб Фусари, композитор, продуцент, пословни партнер и бивши дечко Лејди Гаге, тужио ју је због тога што је престала да му исплаћује проценат од зараде и тражио одштету од 30 милиона долара.

Композитор и музички продуцент Роб Фусари тражи 30 милиона долара одштете од поп звезде Лејди Гаге којој је много помогао на почетку каријере, а она га је касније лишила новчаног удела који њему припада.

У тужби поднетој суду на Менхетну, Фусари наводи да га је Лејди Гага, његова штићеница и некадашња девојка, оставила на цедилу када је успела у каријери и подсећа да су неке њене песме заједно написали, да јој је он смислио уметничко име и помогао да склопи уговор о снимању деби албума.

Фусари, познат по томе што је написао хитове као што су "Wild, Wild West" у извођењу Вила Смита и "Bootylicious" групе "Дестиниз чајлд", навео је да га је један пријатељ у марту 2006. године упознао са пијанисткињом и певачицом Стефани Ђерманота - што је право име Лејди Гаге - и да у почетку није био заинтересован за њен "бледуњави" рад.

Када ју је касније слушао у свом студију у Њу Џерсију схватио је да она има потенцијала и месецима свакодневно радио са њом "радикално променивши њен приступ". Он је тај који ју је убедио да рок рифове замени денс ритмовима, наводи у тужби Фусари. 

Њих двоје су заједно написали песме као што су "Paparazzi", "Brown Eyes" и "Beautiful, Dirty, Rich" које су се нашле на њеном деби албуму "The Fame", а његова је била и идеја да јој промени име - испирисан хитом "Radio Ga Ga" групе "Квин".

Њихов однос је временом прерастао у романсу, а маја 2006. се претворио и у пословно партнерство кад су оформили компанију "Team Love Child LLC" за промоцију њене каријере. Фусаријев удео је био 20 одсто.

Како је њихова сентиментална и пословна веза почела да се хлади, Лејди Гага је одбила да му исплаћује 20 одсто на име ауторских права на песме, 15 одсто хонорара од продаје и друге приходе који су требали да му припадну, пише даље у тужби.

Фусари још истиче да ју је он упознао са извршним продуцентом који је Лејди Гаги омогућио снимање албума "The Fame" за Универзалов "Interscope Records" 2008. године, а који је певачица продала у више од три милиона примерака у САД, и у јануaру добила две награде "Греми" (за наведени албум и сингл "Poker Face").

"То је стара, позната прича у музичком бизнису. Постанете познати, а онда окренете леђа особи која вас је открила", рекао је Фусаријев адвокат Роберт Мелони.

Лејди Гага није била доступна за коментар. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара