Спремите се за „Рамштајнов“ спектакл

Сутра у Београдској арени концерт најпознатијег немачког бенда, индустријал-метал групе „Рамштајн“, која ће промовисати последњи албум "Liebe Ist Fuer Alle Da".

Ексцентрични немачки метал састав „Рамштајн" одржаће сутра концерт у Београдској арени, а у публици ће бити и фанови из Бугарске, Румуније, Хрватске, Црне Горе и Македоније.

„Рамштајн", чија се музика често класификује као „Ноје дојче харте" - комбинација индустријал метала, вокала, синтисајзера и ритам машина, познат је и по фантастичним живим наступима уз употребу пиротехничких средстава.

Група је основана 1994. године у Берлину, а име је добила по градићу Рамштајн-Мизенбах, изнад којег се 1988. године догодила тешка несрећа на аеромитингу.

Након огромног успеха албума "Sehnsucht" из 1997, са којег су се издвојили велики хитови "Du hast" и "Engel", бенд је освојио и америчко тржиште, упркос чињеници да певају на немачком.

Одличан период у каријери „Рамштајн" је заокружио 2001. године албумом "Mutter" са кога се издвојио сингл "Feuer Frei", као и 2004. године албумом "Reise, Reise", на коме су хитови „Amerika" и "Ohne dich"

После албума "Rosenrot" из 2005, чланови бенда - Тил Линдерман, Рихард Круспе, Паул Ландерс, Оливер Ридл, Кристоф Шнајдер и Кристијан Лоренц одлучили су да се мало одморе.

Та пауза трајала је до прошле године када су објавили шести студијски албум под називом "Liebe Ist Fuer Alle Da".

„Комбикрајст"

„Рамштајн" ће на концерту у Београду имати и предгрупу - такође индустријал-метал бенд чији би наступ требало да почне у 20 сати.

„Комбикрајст", који је основао Норвежанин Енди Ла Плег, представник је „техно боди" поджанра и познат је по песмама "All Pain Is Gone", "Kick Start the Fight" и "Sent To Destroy".

Ла Плег, бивши певач бенда "Icon of Coil", наступио је већ једном у Београду са „Комбикрајстом" - 28. марта 2009. године у Дому омладине Београда.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара