Награда за Пети Смит

Због „јединственог стила креативне генијалности која ће обогатити будуће генерације“, „кума панка“ Пети Смит ће 21. априла бити уручена награда америчког удружења АSCAP.

Америчко Удружење композитора, текстописаца и издавача (АSCAP) одаће признање Пети Смит, панк икони 1970-их, објавио је дневник "Варајети".

На свечаној 27. додели награда у области поп музике, 21. априла у Холивуду, Пети Смит ће добити Награду оснивача АSCAP-а.

Смитова ће бити награђена као иноватор у музици и уметница "јединственог стила креативне генијалности која ће обогатити будуће генерације".

Патриша Ли "Пети" Смит, 63-годишња кантауторка, песникиња и визуелна уметница, средином 70-тих је постала "веома утицајна компонента" њујоршког панк рок покрета својим дебитантским албумом "Horses". Називали су је и "кумом панка".

Песму по којој је најпрепознатљивија, "Because The Night", написала је заједно са Брусом Спрингстином и стигла до 13. места "Билбордове" листе 1978. године.

Пре пет година је од француског министарства културе награђена орденом "Ordre des Arts et des Lettres" због великог доприноса уметности, литератури и њиховој пропаганди.

Уврштена је и у Кућу славних рокенрола 2007, а недавно је објавила мемоаре "Јust Kids".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара