„АББА“, Иги и „Џенезис“ у Кући славних

На свечаности у Њујорку синоћ су у Кућу славних рокенрола примљене групе „АББА“, „Џенезис“, „Холис“, као и Џими Клиф и Иги Поп.

Шведска група "АББА", енглески рокери "Холис" (The Hollies) и "Џенезис" (Genesis) постали су нови чланови Куће славних рокенрола, јавиле су светске агенције.

На свечаној церемонији у понедељак увече Њујорку, у Кућу славних рокенрола уврштени су и Иги Поп и група "Стуџиз" (Stooges) и реге звезда Џими Клиф.

Свечаности је присуствовало двоје од четворо чланова групе "АББА", Бени Андерсон и Ани-Фрид Лингстад, док су изостали Бјорн Улвеус и Агнета Фалтског.

Андерсон је за клавиром извео песму "The Winner Takes It All", коју је отпевала кантри звезда Фејт Хил.

О новим члановима Куће славних рокенрола одлучује жири у којем је 500 експерата за рок музику.

Услов за разматрање је да извођач за собом има најмање 25 година музичке каријере.

Свечана церемонија одржана је у хотелу "Валдорф Асторија", док се Кућа славних рокенрола налази се у Кливленду, у држави Охајо.

У рок храму ранијих година су се, поред осталих, нашли Ерик Клептон, Мадона, "Битлси" (The Beatles), "Бирдс" (The Byrds), Пол Сајмон и Арт Гарфанкел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се