И „Експлоитед“ на „Егзиту“

Шкотске панк легенде „Експлоитед“ објавиле су на својој Интернет страници да ће 10. јула наступити на овогодишњем „Егзиту“.

Чувени британски панк састав "Експлоитед" (Exploited) најавио је на својој званичној страни www.myspace.com/officialtheexploited да ће у оквиру европске турнеје свирати 10. јула на музичком фестивалу "Егзит" у Новом Саду.

Претходно су "Експлоитед" покушали да свирају у Србији у новембру 2005. године, али је њихов концерт у распродатом Студентском културном центру Београда прекинут после три песме када је неко из публике бацио сузавац у дворани.

Бенд из Единбурга је потом најавио долазак у Србију у лето 2008. године, али се то изјаловило пошто је отказан преамбициозно планирани петодневни метал фестивал "Касл фест" у Смедереву.

Шкоти су се прочули првенцем "Punk's Not Dead" (1981) и другим албумом "Troops of Tomorrow" (1982), који данас слове за класике панка.

Певач Вати Бјукен уз изузетно честе промене остатка поставе наставио да ради под фирмом "Експлоитед" све више уносећи метал елементе у звук, посебно од албума "Death Before Dishonour" (1987).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије