Читај ми!

Рамштајн подигао Ушће на ноге, грмео Београд

Спектакуларни концерт „Рамштајна" одржан је на београдском Ушћу, а почео је нешто после 21 час. Публика је чланове немачког састава дочекала овацијама и громогласним аплаузом.

Култни немачки метал бенд „Рамштајн“ одржао је први од два концерта у Београду у оквиру своје европске „Стадион“ турнеје.

На почетку наступа, певач Тил Линдеман извео је микс „Рамштајнових" хитова – Ramm 4. Уследили су хитови Links 2 3 4, и Keine Lust.

Спектакл је праћен пиротехничким и богатим светлосним ефектима, за чију реализацију је било потребно око седам месеци, а за тај посао задужено је 18 високопрофилисаних инжењера.

Осим по свом карактеристичном звуку и споју алтернативног и грув метала са електро-индастријал и техно елементима, „Рамштајн“ је познат по импресивним сценским наступима, због чега са собом на турнеје возе огромне количине опреме и технике.

Бина, озвучење и све што је немачком бенду потребно за концерт у Београду било је спаковано је у 77 шлепера.

Импресивном озвучењу од два милиона вати треба додати и више од 1.000 литара горива које је потребно за пиротехничке ефекте.

Током два дана, процењују организатори али и хотелијери, у Београд се „слило" око 120.000 људи из целе Европе.

„Рамштајн“ је главни представник специфичног жанра „нове немачке тврдоће“ (Neue Deutsche Härte), а од 2000-их година пробили су се у светску мејнстрим сцену хитовима Du Hast, Mutter, Sonne, Ich Will, Engel, Feuer frei, Amerika и многим другим…

Познати су по контроверзним текстовима и видео-спотовима за песме, попут нумере Deutchland која је изазвала бројне реакције када је објављена.

недеља, 16. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије