Читај ми!

Добродошли у времеплов! Бајага и инструктори одушевили публику 40 година после првог концерта

У МТС дворани, на наступу „Бајаге и инструктора“, окупиле су се све генерације. Ванвременским хитовима (концерт су почели песмом „Пустите ме друже") подигли су на ноге, како оне најмлађе, тако и оне који су одрастали уз њихове песме.

Пошто је отворио концерт, Бајагић се обратио публици: „Добро вече, драги пријатељи, добро дошли у времеплов, и замишљајте да се налазимо у 1984. години“.

„Први концерт наш у Београду је био 21. априла 1984. у Дому синдиката, а сада је 21. априла 2024. у МТС дворани, и све ми то делује као неки времеплов. Читаво то време, стварно када погледате 40 година, то је једна озбиљна цифра, али ако се бавите музиком и волите то што радите и ако радите пуно, јер морам да нагласим да је бенд `Бајага и Инструктори` један од бендова који је највише свирао за тих 40 година“, истакао је Момчило Бајагић Бајага на представљању реиздања Позитивне географије.

Уз промоцију, отворена је и изложба Бајагине фото-архиве из 1984. године и изложба фотографија ауторке Горанке Матић, која је била и ауторка омота овог чувеног албума/ ЛП плоче.

У овој 2024. години, Момчило Бајагић Бајага обележава неколико јубилеја: 40 година од првог албума, 40 година од првог концерта „Бајаге и инструктора" (21. априла1984) и 40 година каријере.

Концерт одржан у МТС дворани распродат је 19. фебруара ове године, за краће од два сата, био је реплика првог концерта „Бајаге и Инструктора" пре 40 година, у тадашњем Дому синдиката.

РТС припрема и документарни филм, посвећен Бајагиној каријери и његовом досадашњем укупном доприносу музици и култури уопште.

На албуму Позитивна географија, првом албуму Момчила Бајагића Бајаге овековечено је 11 ауторских песама: Берлин, Мали слонови, Пољуби ме, Лимене трубе, Знам човека, Текила-герила, Марлена, Косоока, Тамара, Пустите ме, друже и Папалине.

петак, 21. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије