Читај ми!

Пола века од победе групе АББА на Евросонгу, фантастично путовање од Ватерлоа до Абатара на Радију 202

На дан када је пре 50 година група АББА победила на Песми Евровизије, популарна Двестадвојка доноси мноштво необичних, као и још неиспричаних прича о чувеном шведском квартету.

У суботу 6. априла 2024. године, многи медији и љубитељи музике широм света присетиће се да је пре тачно пола века група АББА започела улазак у музичку легенду из које не излази.

Чудесној каријери и утицају ових Швеђана на популарну музику и културу, наш Радио 202 посвећује посебну емисију. У њој ће открити и неке до сада неиспричане приче о бенду који и данас привлачи пажњу целе планете.

Један од музичких уредника и водитеља Радија 202, Александар Алек Станојевић, кога многи сматрају највећим познаваоцем групе АББА, представиће слушаоцима бројне занимљиве приче о Агнети, Фриди, Бенију, Бјорну и њиховим песмама, открити зашто су се ретко појављивали у јавности од првих дана славе до данас, шта су све радили као група АББА, а шта ван ње, како су настали Абатари и зашто је цео свет њима фасциниран.

Такође, Алек ће показати на конкретним примерима утицај овог састава на популарну музику и бројне генерације извођаче. Запањиће вас чињеницама о томе ко су све обожаваоци групе „Аба“ међу панкерима, хеви металцима, рокерима и поп музичарима.

Представиће бројна дешавања у свету поводом пет деценија од евровизијског тријумфа овог шведског квартета. Објасниће и зашто неки тврде да су чланови бенда АББА ванземаљци! Специјална емисија о групи АББА на Радију 202 је у суботу, 6. априла од 20 часова до поноћи. Можете је слушати на таласима Двестадвојке на ФМ и ДАБ плус мрежи, на платформи РТС Планета и сајту РТС, као и на апликацији РТС Звук.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво