Атмосфера на Фестивалу Санремо све узаврелија

У току је 74. фестивал италијанске музике Санремо који ове године бележи рекордни број гледалаца. Радио-телевизија Србије присутна је у театру Аристон у коме је јуче одржано треће од укупно пет вечери.

Две стотине евра за место у партеру, 110 за место на балкону, цене су карата у театру Аристон за прве четири вечери фестивала Санремо, док се знатно повећавају за финално вече у суботу када цена за партер достиже 750 евра, а за балкон 350 евра.

Овогодишњи фестивал који ће уметнички директор и водитељ Амадеус водити последњи пут, иако руководство РАИ-а жели да га задржи с обзиром на рекордну гледаност од преко 60 процената, приредио је као и обично доста изненађења, преко Златана Ибрахимовића прве вечери до Џон Траволте, чије је учествовање на другој вечери фестивала изазвало врло негативне реакције публике.

Сам Џон Травола, који је тачно знао како ће изгледати његово кратко учествовање на фестивалу за 200 000 евра, није дао дозволу да се видео-запис његовог плеса испред Аристона више икада пусти у јавност. 

Супергост синоћне вечери био је Расел Кроу, којио је са својим бендом "The Gentlman Barbers", извео нумеру Let The Light Shine.

„Никада нисам био у Србији, али мислим да, то мој менаџер зна, да смо организовали нешто са бендом и свакако хоћемо. Ти наши концерти се зову 'Idnoor Garden Parties', а име нашег бенда је 'The Gentleman Barbers' ", открио је Кроу за РТС.

И док је за разлику од Џон Траволте, глумац Расел Кроу на фестивалу учествовао гратис, на синоћној трећој вечери фестивала учествовао је још један супергост, Ерос Рамацоти, који је изабрао Санремо не би ли прославио четрдесети рођендан песме Terra promessa с којом је пре 40 година победио на Фестивалу у категорији нових нада.

Вечерас се одржава вече дуета и обрада, а сутра је велико финале Фестивала Санремо, на коме ће се и одабрати представник Италије на „Песми Евровизије“ која се ове године одржава у Шведској.

За сада је највећи фаворит певачица Лоредана Берте. 

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво