Читај ми!

Божићне песме хора „Славујчићи“ при Храму Светог Саве

Хор „Славујчићи“ при Храму Светог Саве недавно је издао албум са песмама које су компоновале сестре Марина и Марија Гобовић које уједно и руководе овим хором са благословом Патријарха Порфирија.

Сестре Гобовић су компоновале награђене песме деце која су се пријавила на песнички конкурс Храма Светог Саве и те песме је Хор „Славујчићи“ отпевао и објавио на новом албуму.

„Могу да кажем да ми са нашим 'Славујчићима' стварно имамо пуно и концерата и наступа. Припремамо још један албум који ћемо у овој години објавити. Марија и ја смо прошле године издале и један албум који се зове Лепота је у традицији, то је албум изворне музике, тако да упоредо радимо и на неговању и чувању изворне музике, а поред тога и руководимо овим дивним хором при Храму Светог Саве“, наглашава Марина Гобовић.

Додаје да имају благослов Његове Светости патријарха српског господина Порфирија да воде хор при Храму Светог Саве и да су много поносне на то. Хор има преко 70 чланова, а у студио РТС је дошао само део деце који певају у њему.

Сви они који желе да постану чланови „Славујчића“, сваке суботе у пола 11 у Парохијском дому Храма Светог Саве, могу да дођу уколико мисле да имају дара и да се прикључе осталој деци, напомиње Марија Гобовић.

Хор „Славујчићи“ је у Јутарњем програму отпевао две божићне песме за које су текст и музику написале Марина и Марија Гобовић.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара