Читај ми!

„Хоћу да певам“ – нови сингл и спот сестара Гобовић

Након само осам месеци од објављивања четвртог студијског албума „Лепота је у традицији“ (ПГП РТС) и радног, али и новим значајним светским признањима овенчаног лета 2023 – сестре Марина и Марија Гобовић публици поклањају нови дигитални сингл и спот „Хоћу да певам“ – у поп маниру.

„Марина је аутор музике и текста, аранжман је урадио композитор Саша Милошевић Маре. Иако смо се декларисале и познате смо као интерпретаторке традиционалне изворне музике, ова композиција је више у духу поп музике. Прве реакције публике нас охрабрују и радују, сведоче да смо поново урадиле нешто лепо и занимљиво за љубитеље добре музике“, поверава Марија Гобовић.

Марина Гобовић каже да музика оплемењује наше животе: „Музика има моћ да нас дира у срце и душу, те је управо ова теза уједно и порука наше нове песме – у музици је спас, у песми. Чак и у најтежим животним околностима, музика може бити лековита и благотворна. Зато нас веселе коментари и прве реакције аудиторијума и на ову песму, јер сведоче да нас је публика разумела, да смо успешно пренеле нашу поруку“.

Кадрови за видео спот песме Хоћу да певам, коју је као дигитални сингл објавио ПГП РТС снимани су на Авали, у Руском дому и Дому Војске Србије.

Уз Марију и Марину Гобовић, у споту учествују и чланови КУД „Фолклор је више од игре“, а сценарио музичког видеа је заједничко дело Милоша Пуаче и сестара Гобовић.

Заједно са својим оркестром “Gobo sisters bend“, сестре Гобовић наступају широм Србије и региона, те су бројни предстојећи наступи увелико испланирани, чак до фебруара 2024. године.

„Неизмерно нам је драго што постоји и непрекидно се увећава аудиторијум који цени наш рад, посебно репертоар по ком нас препознају – изворна народна музика у нашој интерпретацији а нарочито песме са најновијег албума, на који смо веома поносне – Лепота је у традицији.

Албум је продуцирао музичар и аутор Влада Пановић (шеф Народног оркестра МП РТС) и изузетно смо задовољне том сарадњом, као и доприносом свих осталих наших сарадника на том студијском музичком материјалу. Поносне смо што, нарочито на наступима – увиђамо да успевамо да изазовемо дивне реакције и емоције публике, остварујемо ту добру и исцељујућу, ведру размену енергије… а то и нас испуњава радошћу и даје изузетну снагу да наставимо даље“, изјавиле су Марија и Марина.

Уметнице Марија и Марина Гобовић, познате по посвећености неговању изворне музичке традиције Балкана, воде и дечји хор „Славујчићи“, при Храму Светог Саве на Врачару те ових месеци припремају је и нови албум са музиком за најмлађе.

Дигитални сингл и спот Хоћу да певам сестара Гобовић је осим на Јутјуб каналу ПГП РТС-а, доступан и на свим водећим светским платформама за дигиталну дитрибуцију музике, а Марија и Марина најављују још оваквих музичких пројеката.

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије