Читај ми!

Труба се најбоље чује у Гучи – почиње 62. Драгачевски сабор трубача

Драгачевски сабор трубача почиње данас, али су бројни гости стигли у Гучу у протекла два дана јер је у варошици већ почео богат предсаборски програм.

У току су последње припреме за свечано отварање сабора. Још увек се не чују трубе, али готово до раних јутарњих сати уживало се уз звуке трубе и у посебној атмосфери и уз домаће специјалитете.

Сабора званично почиње данас у 11 часова у центру Гуче код споменика трубачу. Шездесетдруги пут на јарболу ће се завијорити саборска застава и чути химна Са Овчара и Каблара.

Сви смештајни капацитети у Гучи су заузети, али и у околини као и у Чачку. Стигли су и страни гости и како кажу из туристичке организације, ове године најбројнији су Шпанци.

„Сви смо спремни, да кажем, за ову манифестацију. Смештајни капацитети су сви попуњени. Домаћин нашег сабора је прослављени одбојкаш Жељко Танасковић, тако да очекујемо и један добар сабор, чак можда и бољи од прошле године“, наводи Милија Миленковић, члан Саборског одбора.

Предсаборски дани су почели у среду и одржана су два велика концерта. Данас најпре креће такмичење младих оркестара на позорници Културног центра, додаје Миленковић.

„Затим после тога се селимо на главни стадион, где ће концерт одржати мајстор трубе Дејан Петровић, као и прошлогодишњи, односно велики концерт свих финалиста прошлогодишњег Сабора трубача.“

Ове године ће се такмичити 17 трубачких оркестара који су прошли предтакмичења.

Сва најважнија дешавања на Сабору, као и такмичења, РТС ће преносити на Првом и Другом програму, као и на таласима Радио Београда 1.

среда, 22. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара