Читај ми!

Бојана Стаменов и њен бенд 17. јуна на „Београдским данима породице“

Град Београд 17. и 18. јуна први пут организује манифестацију „Београдски дани породице“. Једна од учесница биће и џез и блуз певачица Бојана Стаменов, гошћа Београдске хронике која на питање како проводи слободно време, увек одговара „са породицом“.

У дому Бојане Стаменов живе три генерације, и како каже, као и у свакој породици, долази до малих сукоба и разилажења, али се на крају све лепо заврши уз шољицу кафе.

„Најлепше је стварно са породицом проводити ко може и ко је у могућности своје време. Ја, опет кажем, имам срећу, од свих бака и дека остала је још једна бака, и онда ја гледам да стварно, кад год сам слободна, увек ме зафарба бака, каже остави ми неку слику, не видим те уопште. Или на телевизији те видим или овако, пошто сам ја сад мало тако лакша сам, па могу више да пешачим“, додаје гошћа Београдске хронике.

На „Данима породице“, додаје Бојана Стаменов, има привилегију и велику част да се у свом граду представи на једној таквој манифестацији уз свој бенд, „Бојана Стаменов Бенд“ са којим ће изводити, поред музике Арете Френклин, Ете Џејмс и блуз музике, и своју ауторску музику.

„И мени је опет, кажем, стварно велика част да сам добила позив од Града Београда за овако нешто, јер ипак је ово мој град, мада ћу га ускоро напустити“, открива певачица.

У наредном периоду више времена ће проводити у Суботици, у граду у који се заљубила и у коме има доста пријатеља, такорећи другу породицу. Заправо, већи део тих пријатеља чини њен бенд и њихове породице.

„Ми смо се јако сродили у протекле две године, тако је настао уопште бенд, заправо на инсистирање саксофонисте Габора Бунфорда. Ја сам у неком тренутку хтела и да одустанемо од певања, пошто после оне короне и свега, нешто нам није било баш добро. Али музика је дар од Бога и заиста, ко има тај дар, све више и више верујем у то, треба то да цени и поштује и да га дели са другима“, истиче Бојана.

После наступа у Београду, а уочи свог рођендана, 24. јуна, Бојана Стаменов и њен бенд ће 22. јуна одржати концерт на Тргу Матице српске у Новом Саду.

„Срећна сам што се бавим музиком. Кад сам била у млађим годинама, сећам се тих наступа, мало ми је то било оптерећење. Јер знате, кад сте млади, родитељи некада умеју мало више да форсирају, па вам се онда то нешто не ради. Али онда једног дана, кад се то исплати, не смем да будем толико дрска да се упоредим са тренутном ситуацијом Новака Ђоковића, али сигурна сам да је таква величина у једном тренутку имала притисак, јер кад си дете ти би нешто друго. Али ако стварно упорност победи, пронађеш се у томе. Има резултата“, поручује Бојана Стаменов.

четвртак, 30. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије