Читај ми!

Постављен рекорд у центру Београда: Хиљаду гитариста свирало истовремено

„Гитар Арт " концерт окупио је 1.000 гитариста на Тргу Републике у Београду, који су музицирањем у рокенрол слављу са познатим музичарима, поставили национални рекорд у присуству инструменталиста који свирају гитару и сличне иструменте на једном месту у Србији.

Концерт „1.000 гитара" привукао у центар Београда пре свега најмлађе гитаристе и њихове професоре али свирале су заједно и читаве породице које су сачињавале три генерације: деда, отац и син...

Било је мајки са ћеркама које су „прашиле" са Београдским блуз квартетом и специјалним гостима концерта, међу којима су били Дејан Цукић, „Ју група", Кики Лесендрић и „Пилоти", Срђан Гојковић Гиле, Бојана Стаменов, Никола Чутурило - Чутура

„Ово је коначно моменат у којем макар на сат времена мењамо силиконе витаминима на Тргу Републике. Ово је сећање на моју младост и почетке у рокенролу. Срећан сам" казао је за Танјуг Никола Чутурило Чутура.

За неколико минута на Тргу Републике окупило се неколико хиљада знатижељника који су уживали у прворазредном музичком догађају.

Окупљени су плесали, смејали се и углавном питали – одакле овако нешто у центру Београда.

„Овај концерт је је добра вест за све нас. Нисам могао да предпоставим да ће 1.000 гитариста испунити Трг Републике. Питам се, колико их је у Београду, ако су овако лако испунили центар града" река је Жика Јелић из „ЈУ групе".

Гитаристи и гости концерта су свирали, а публика слушала: Smoke on the Water (Deep Purple), Satisfaction (The Rolling Stones), Highway to Hell (AC/DC) Get back (The Beatles), Морнар (ЈУ група)...

„За мене је ово изузетан догађај... Никада нисам видео оволико гитариста на једном месту. Драго ми је да сам део оваквог концерта" рекао је Срђан Гојковић Гиле.

Организатор концерта је Гитар Арт Фестивал, а одржан је у оквиру програма манифестације „Београдски дани породице".

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије