Читај ми!

Нови албум „Љути џем“ Николе Чутурила и концерт у Судију 6

Кантаутор Никола Чутурило издао је нови албум, а за 24. мај најављује концерт у Студију 6 који ће у оквиру прославе 99 година Радио Београда бити емитован у емисији „Поп карусел“ Радио Београда 1.

Нови албум Љути џем Николе Чутурила са укупно 20 песама подељених у два опсега изашао је прошле недеље. Гостујући у Јутарњем програму музичар наводи да је у питању први живи албум, снимљен на концерту прошлог јуна у Дому омладине у Београду. Омот за албум Љути џем су радили Југослав и Јакша Влаховић.

„Мој последњи студијски албум Приче из депоа је објављен пре годину и по дана, а на Љутом џему је заправо пресек свега што сам написао и снимио од 1987. године па до данас. Тако да је то један леп пресек и мени јако важан, јер заправо живи наступи су једино место на коме успем да се искључим и заборавим на све и будем само ту и само тад“, наглашава кантаутор.

Живи наступ је јединствен тренутак, додаје Чутурило, а пошто не наступа често, сваки пут му је велики изазов јер и даље изразито воли да изађе на позорницу и свира. Пошто никада није извесно куда ће га понети тренутак и инспирација, понекад му се дешава да сам себе изненади.

„Тако да ћемо у јуну одсвирати промотивни концерт у 'Дунав фесту' у Земуну, а овај радијски концерт ћемо свирати 'без струје'. Значи, заиста ћемо га свирати у анплаг варијанти, јер Студио 6 Радио Београда је ретко место где могу да се добију тако професионални услови да се дође до добрих снимака, и онда ми је идеја била да направим нешто другачије“, додаје Никола Чутурило.

Како напомиње Чутурило, његова сарадња са Радио Београдом траје већ више година и захвалан је што су му пружили прилику да одсвира овај концерт. Пошто је поента овог концерта у Студију 6 да се направе што бољи снимци који ће остати у архиви Радио Београда, број публике је ограничен, али зато сви заинтересовани могу да га чују у емисији Поп карусел Радио Београда 1.

понедељак, 02. октобар 2023.
19° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"