Читај ми!

Радио Београд: Ново звучно богатство уз ДАБ платформу

Архив Радио Београда најбогатији је у овом делу Европе. Обележава 99 година постојања, па за све нас отвара своје звучно богатство. ДАБ платформа је дигитални систем емитовања радио програма, којом се отвара нови простор за радио станице

Слушаоци добијају квалитетан звук, без сметњи у пријему, уз неке додатне могућности. О новом звучном богатству уз савремену ДАБ платформу,  а и о четири тематска канала Радио Београда, у Јутарњем програму РТС-а говориле су Зорана Бојичић - директорка Технике и продукције Радио Београда, и Снежана Грујић - руководилац Службе медијских услуга Радио Београда. 

Предајничка ФМ мрежа Радио Београда била је тешко оштећена у НАТО бомбардовању. До извесног помака дошло је након инвестиција Владе Републике Србије током претходних година, што је довело до обнове пет емисионих локација и антенских стубова као и до инвестирања у савремену ДАБ+ технологију. Овај пројекат води Јавно предузеће Емисиона техника и везе.

Покретање ове медијске услуге пратио је почетак дигитализације Звучног архива Радио Београда коју не радимо само да бисмо је сачували за следеће генерације, већ и да бисмо је поделили са нашим слушаоцима и новим генерацијама. Процес дигитализације Звучног архива Радио Београда подржало је Министарство културе и информисања.

понедељак, 11. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу