Читај ми!

Представљено антологијско издање ПГП РТС-а, Дијамантски бокс сет – „Група Зана, 40 година са вама“

ПГП РТС објавио је репрезентативно издање, на ком је сажета комплетна дискографија групе „Зана“ и то као ЦД бокс сет, под именом „Зана – 40 година са вама“.

У атрактивној кутији је укупно 16 ЦД-ова, на којима је овековечено 13 студијских албума, затим двоструки „Зана уживо“ и ексклузиван, бонус диск „Синглови 1980 –2022“. Осим дискова, ту је и књижица са архивом прес клипинга и фотографијама групе Зана, кроз време.

Марко Милутиновић, одговорни уредник у ПГП РТС-а је доделио групи „Зана“ престижно признање „Златна плоча“ ПГП РТС-а за 40 година сарадње и укупан допринос ове групе домаћој музици.

„Поносни смо на овај антологијски пројекат, на ово наше издање које ће бити сврстано уз сва она музичка дела која чине историју и ракошну фонотеку ПГП РТС- а, највећег и најстаријег дискографа на Балкану, који иде у сусрет обележавању осме деценије свог постојања. Године се мере по ономе колико их имате, како их осећате и колико вам други дају. Имајући у виду колико енергије имају Јелена и Жика – мислим да су они у пубертету и да је још много тога, такође овако вредног - тек пред њима. Овај бокс сет, са укупно 16 дискова је збирка у којој је 40 година талента, музике, успеха и трајања групе Зана.“

Зоран Живановић – Жика Зана је и овом приликом захвалио свим музичарима и извођачима, певачицама, продуцентима и осталим сарадницима који су током четири деценије доприносили трајању и успесима групе и представио актуелне музичаре, који чине четврту поставу групе, наводећи да они значајно доприносе звуку и садашњем стваралаштву и енергији групе „Зана“.

„Ако би морао да издвојим неки тренутак као најважнији у нашој каријери, онда је то свакако сусрет са Марином Туцаковић. Она нам је толико себе дала, изузетно је допринела свему што је група 'Зана' остварила за четрдесет година и уткала све оно што је идентитет и препознатљивост 'Зане' и данас. Радили смо са њом много, посвећено и марљиво, напорно, годинама- на обострано задовољство и радост. Захвалан сам јер смо управо због ње кренули у све ово, а највише сам јој захвалан што је веровала у нас и онда када ми сами нисмо“, истакао је Жика.

„Захвалан сам такође и сваком музичару, аутору и колеги са сцене који је био део бенда 'Зана' и нашег стваралаштва. Захвалан сам и свим певачицама – за невероватне хитове које су отпевале и који су остали за памћење. Богу сам захвалан од срца и на свом таленту, што се све у мом животу и каријери баш овако одиграло…Наравно, упућујем велико хвала нашој публци, свима који су нас пратили и прате, подржавају и воле 'Зану' свих ових година. Инспирисали су нас да се стално трудимо, да будемо што бољи, 'терали' нас да радимо и стварамо. Својом љубављу и подршком, наша публика нас је подстицала да не посустанемо. Идемо даље, уз пуно захвалности и у славу љубави и живота!“, додао је Живановић.

Певачица Јелена Живановић (девојачко Галонић) је већ 30 година свог живота чланица групе „Зана“ и новинарима је на овој промоцији поверила је да је за њу бокс сет групе „Зана“ својеврсно сведочанство и симбол много тога:

„На том издању, у тој малој кутији са 16 це-деова овековечено је много емоција, рада, труда а пре свега љубави. Нестварно је када видим све те песме, албуме овако обједињене на једном месту, у једном малом пакованју а сведочанство је толико тога великог и дуготрајног и важног. Овде је окековечено и моје сазревање, лично и професионално, на свим тим албумима је- мој цео живот...и прва помисао ми је љубав. Уствари, могу рећи да је овај бокс сет, ово издање- једно срце!“

Промоција бокс сета „Дијаманстски бокс сет – Група Зана, 40 година са вама“ у београдској продавници ПГП РТС-а у Светогоској започела је наступом студентата – чланова чувеног KСТ хора.

KСТ хор је група младих, распеваних студената Београдског универзитета окупљена са идејом да се дружи и распевава у просторијама Култног клуба, као део његовог дневног културног програма. Хор чини око 60 чланова, и редован је учесник на свим великим дешавањима у Kлубу студената технике а то су отварање и затварање баште, чувени KСТ маскенбал и сл.

Такође, наступали су на бројним манифестацијама широм Београда и Србије. Диригент хора је Наташа Лазић Живковић која већ осам година држи све на окупу, пише аранжмане за песме које не чујете често у хорским извођењима, и води хор ка новим успесима.

Промоција је завршена уз песму коју је група „Зана“ посветила Марини Туцаковић, Алхемичар коју је Јелена извела уз пратњу певачице Бојане Стаменов.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво