Читај ми!

„Судба балканска“ и „Путујемо према срећи“ – нови дигитални синглови професора Ивице Стначића

Професор др Ивица Станчић, редовни професор на Стоматолошком факултету Универзитета у Београду, уједно је и вокални солиста РТС-а и чувар нематеријалне културне баштине Србије, старих градских песама и романси. Песме „Судба балканска“ и „Путујемо према срећи“ добиле су и званично видео издање, које је премијерно представљено у Јутарњем програму.

Иза професора Ивице Станчића су бројни солистички концерти, трајни снимци за Звучни архив Радио Београда и наступи на великим фестивалима.

„Мислим да је мој вишедеценијски рад препознат и да долазим до тренутка када ћу објавити и први солистички албум“, наводи проф. др Ивица Станчић, гостујући у Јутарњем програму.

Што се тиче нумере Судба балканска, текст је написао млади и доказани аутор, Алекса Недељковић, а музику и аранжман је урадио Бранислав Тубић. Спот је сниман у Вишеграду и у селу Рановац поред Петровца на Млави.

„Захваљујем Игору и Душану Михаиловићу, као и Борку Димитријевићу, који су допринели да спот овако изгледа“, додаје гост Јутарњег програма.

Иначе, музички критичари карактеришу др Ивицу Станчића као „особу префињеног сентимента“, а многи су рекли и да је „достојан наследник Славка Перовића“.

Нумера Пут према срећи, легендарног Радослава Граића, која је скоро 15 година чекала да угледа светлост дана, професор је премијерно извео на солистичком концерту 2019. године, а и она је екранизована за објаву дигиталног сингла у издању ПГП РТС-а. Аранжман је урадио Милан Илић, а у реализацији спота је учествовао Јован Ковачевић.

петак, 31. март 2023.
18° C

Коментари

Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно
PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета