Читај ми!

Констракта и Коикои иду у Холандију да покажу „шта музичка сцена у Србији има да понуди“

Ретко кад се деси да се евровизијски наступ толико памти и дуго интригира, као што се ове године догодило Констракти. Ових дана она се спрема за Евросоник у Гронингену, а позив је добио и бенд Коикои.

Да су заиста „нобл“, Ана Ђурић Констракта и Земља грува, показаће још једном европској публици, овог пута у Гронингену, на фестивалу Евросоник који се одржава од 18. до 21. јануара и највећа је европска музичка платформа. Како је Ана рекла, у Холандију иду да покажу шта музичка сцена у Србији има да понуди.

„То је фестивалски наступ од 45 минута тако да неме ту сад неке посебне разлике, осим што смо у видео који иде иза нас убацили мало текста, будући да се оно што ми радимо доста ослања на текст, и некако је било потребно да то искомуницирамо“, каже Констракта.

Констракта је добила две евровизијске награде – за најиновативнији наступ и најбољи текст, а номинована је и у неколико категорија за фестивалске награде због спектакуларног наступа на Евросонгу 2022. и на Егзиту. Пред холандску публику Констракта ће изаћи већ 19. јануара.

И бенд Коикои наступиће истог дана, у оквиру фестивалског програма. Они су први српски бенд који је номинован за награду Meet the Music Moves Europe.

„Наравно да једва чекамо и волели бисмо да узмемо неку награду, али сам одлазак на Еуросоник и та номинација нам већ доносе много у вези наших каријера, турнеја, букинг менаџера. Мислим да нам је већ негде у старту боља почетна позиција на самом фестивалу", рекао је Марко Грабеж.

За признање „Бенд који представља будућност европског звука“ бориће се са још 14 бендова из Европе. Често чак и најбољи фудбалски тренери направе грешку, ипак, многи кажу да је Коикои један од најталентованијих нових бендова регионалне сцене.

„Све време скаутинг, анализирамо као да је утакмица, као овај са ове стране напада, овај са ове…", додаје Грабеж.

Фестивал Евросоник, који је основан 1986. године, моћи ћемо да пратимо на Радио Београду 1.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво