Читај ми!

Касно је за истину – каже Бане Крстић у новој песми Гаравог сокака

Бане Крстић, кантаутор и музичар, за кога кажу да је аутор песама које дуго живе и живеће у срцима многих људи, донео је нову песму и спот „Гаравог сокака“ да га премијерно представи у Јутарњем програму РТС-а.

Бане Крстић и његов „Гарави сокак“ до сада су објавили 11 студијских ауторских албума, два лајв и три компилације. У овој години публика ће имати да прилику да ужива и у 12.

Гостујући у Јутарњем програму, Бане Крстић наводи да је песма, коју премијерно представља гледаоцима РТС-а, Касно је за истину, рађена доста дуго, с обзиром на то да је настајала на један специфичан начин.

„Први пут смо снимали користећи интернет као пријатеља и уз малу помоћ мојих пријатеља и то тако што сам направио списак људи са којима бих волео да сарађујем, а када сам видео да један станује у Лас Вегасу, као продуцент Зоран Малетић, онда, пошто сам желео да ми гитаре и жичане инструменте свира Јоца Николић из Лозане у Швајцарској, и како је едитор на бубњевима био Јоан Тодоран из Темишвара – онда сам схватио да то не могу да урадим другачије, него уз помоћ интернета“, објашњава кантаутор.

Због свих тих препрека сам процес снимања песме је трајао око три месеца, али верује да су добили добар резултат. Осим сарадника из иностранства, у снимању песме су учествовали и колеге из Србије који такође живе у различитим местима. Тако на пример, виолиниста Јован Богосављевић који је рођен у Београду а живи у Нишу, Нинослав Адемовић који живи у Београду, а рођен је у Нишу. Затим, Ивана Данилов која живи у Бачкој Паланци, Синиша Блануша из Сремских Карловаца, и на крају, он који је у Врднику мало певао.

„Тако да је све урађено без тога да смо се и једном видели“, наглашава Крстић.

Уз песму Касно је за истину и претходним синглом Еј, ружо, „Гарави сокак“ најављује и нови, 12. албум.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво