Читај ми!

Тријумфални Масимо у препуном Центру „Сава“!

Феноменалним двоипочасовним, данима унапред распродатим концертом у београдском Центру „Сава“, Масимо Савић је, уз мноштво старих хитова, промовисао тек објављени албум „Један дан љубави“.

За почетак дружења Масимо је одабрао да одмах разигра расположене Београђане уз Сретан пут. Кратко је споменуо да је у Београд довео и неке госте из Загреба којима је хтео да покаже „како то изгледа у Центру 'Сава'“.

Уследиле су две песме које је публика, гласањем на Фејсбуку, уврстила као своје жеље у сет листу - Било гдје, па затим и Гдје смо сад уз коју је Масимо први пут синоћ засвирао акустичну гитару.

Добро позната нумера Да могу била је смештена између песама са јануарског албума Један дан љубави - Испод неког другог неба и Кладим се на нас. Прва је већ била најавни сингл/спот, а друга је, како рече Масимо, многим фановима фаворит са актуелног издања и кандидат за спот.

У „сендвичу“ нових нумера (Не дам гријеху на тебе и уживо разорна насловна Један дан љубави), нашао се Сјај у тами, Масимова омиљена обрада од свих које је икада снимио.

Овације су биле неизоставне после готово сваке песме, па је познати хрватски певач, емотиван какав је увек на концертима, признао да је „ова атмосфера нешто опасно за срце.

Чувам те је, како је рекао, истинита прича са кобним последицама, а аутор Пеги Мартињак и Масимо посветили су је легендарном Дину Дворнику (1964-2008).

Серију великих хитова у завршници отворио је Странац у ноћи, да би уз одушевљење присутних уследио Само један дан.

„Дуго нисмо свирали ову песму. У Београду је она увек најбоље звучала“, открио је Масимо.

Низале су се Додирни ме случајно, Индија, Одједном ти, Бензина као једини „представник“ Масимовог стваралаштва деведесетих, али у знатно измењеном аранжману, да би величанствену завршницу званичног дела донела Зар више нема нас.

И да није било овација и да се нису чули повици „Волимо те, Макс“, јасно је било да следи и дружење на бис. Тачније, на два биса. За први је Масимо одабрао Замисли живот и још једну песму која нас је недавно увела у нови албум, Сузе нам стале на пут, да би симболично, вративши се још једном на сцену, Масимо отпевао Круг у житу.

За крај, Масимо је обрадовао присутне заказујући нови сусрет, такође у Центру „Сава“, већ за децембар ове године!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије